Oсумнаесет години убивање. Десетици милиони жртви. Крвава приказна за која Западот само шепотејќи ја раскажува.

Повеќе од осумнаесет години во Кина се случува најоголемото крвопролевање во модерната историја. Секако доминантните медиуми избегнуваат да зборуваат на таа тема. Можноста оваа катастрофа, која ќе ја разоткрие Кинеската Комунистичка Партија да се прошири и на Запад преку сите можни средства и канали и потекнува токму од тука.

Крвопролевањето започнува в сред ноќ, на 20ти Јули 1999 година.

Таа ноќ, сокриено во велот на ноќта низ цела Кина безбедносните сили извлекоа десетици милиони луѓе од своите кревети и присилно ги натоварија во комбиња. Голем дел биле одведени во затвор. Кога затворите се наполниле и немало веќе место, останатите ги однеле на стадиони. Кина повторно била превртена наопаку под команда на комунистичкиот диктатор.

null

Kако што е карактеристично за Комунистичката партија, започна екстремно груба и насилна истрага. Наредните недели режимот успеал да уапси милиони луге кои преку ноќ станале партиски јавен непријател број еден.

А што згрешиле? Впрочем ништо. Комунистичката партја не истражувала кој е виновен туку веднаш убива да воспостави контрола. Милиони угнетувани луге кои паднале во рацете на Кинеските Безбедносни сили имале само едно нешто заедничко: се придружиле на движњето Фалун Гонг, традиционална форма на вежби, придружени со морални принципи базирани на искреност, сочувство и трпение.

Откако било претставено пред јавноста во 1992та година, Фалун Гонг движењето станало екстремно популарно. Премногу популарно за изолираното партиско раководство кое согледало дека духовната доктрина пропагирана од Фалун Гонг сериозно може да го засени Марксистичкиот застарен и прост атеизам , кој изгубил било каква поврзаност со народот после Тианаменскиот масакар 1989 година. Веќе никој немал доверба во партијата и тоа јасно се гледало по популарноста на движењето на Фалум Гонг.

Безбедносните сили кои не беа многу активни уште од 1898та, одеднаш имале задача, тиранијата го забрза своето темпо да го фати движењето. Јианг Земин, лидерот на комунистичката партија во тоа време нареди да сезадуши движењето и тоа во рок од три месеци. Комунистичкиот диктатор бил полн со презир кон популарното движенје кое веке броело околу 100 милиони следбеници и целосно бил опседнат со идејата дека прогонувањето кое го започна има за цел да ја возвиши Партиската врховна сила.

Со цел да го искорени Фалун Гонг движењето тој бил немилосрден. Ниедна мерка не е претерана ...смрта (како последица од мачењето и времето во затвор) се прогласувала за самоубиство. Формиаран специјална единица која го имплеметира масакрот и која одговара директно пред Политичкато Биро- озогласената 612 Канцеларија, над која имаат контрола само деветмина луге кои владеат со Кина.

Борејќи се со ветерниците

Задачата која Јианг Земин ја поставил на неговите прогонувачи секако не била лесна. Морале да ги уапсат членовите на “Фалун Гонг“ и да ги присилат да се предадат. Но кое е всушност двињењето Фалум Гонг? Неговите следбеници биле обични луге ,од секаде, не постои список на членови, ниту членски книшки. Каде да ги најдат? Од што треба тие да се одрекнат? Од |”вистината”? Тоа е уште една форма на боречки вештини,како и многу други во Кина.

Со оглед на ситуацијата , партиските прогонувачи дале се од себе: тепале, злоставувале, мачеле и убивале да би собрале колку можат повеќе имиња као би ги приложил на своите предпоставени.Она што следело како последица од сето тоа може и да се очекува: смрт по затворите, подлегнување на повредите од насилство и мачење, повремени протести од страна на следбениците, па уште повеке мачење, повеќе крвпролевање, повеќе криминал.

Три месеци подоцна, Партијата на сите нивоа на власт дошла до неочекуван заклучок -дека се соочува со група од тотално различни луге и трезвено сватила дека не може да ги контролира применувајќи сила. Дури и кога се во опасност да бидат убиени, преживеаните продолжуваат да вежбаат Фалун Гонг.

Но, започнатиот терор не можел лесно да се сопре-откако премногу страшни криминални дела веќе биле извршени. Така да партиската машина за убивање продолжила да делува извршувајќи се повеке и повеке ужасни криминални дела. Огромни гробници биле дислоцирани да би се сокрило погубувањето-погубување за кое всушност никој не бил обвинет: Партиската пропаганда почналада ги демонизирала следбениците на движењето Фалун Гонг како би добила подршка меѓу народот.

Дури ни логичарите не можеле да си го објаснат тоа. Откако милиони луге биле уапсени, затворени и работничките кампови биле полни со следбеници на Фалун Гонг кои морале да бидат измачувани, испитувани и принудени да работат. И уште милиони биле надвор, мировно протестирајќи против крвопролевањето поставувајќи знамиња на зградите или дрвјата, пишувајки противпартиски слогани на банкноти и летоци кои биле делени.

Така, во одреден момент партијата дошла на уште помрачна иницијатива- ;крајно решение: на комунистичкиот капитализам во Кина: организирана трговија со органи, органи превземени насилно, од затворениците. Четиригодишни испитувања од страна на воена болница покажала одлични резултати, испитувања вршени над членови на Фалун Гонг движењето имале неверојатни резултати во медицината. Пазарот за трговија со човечки органи бил продуктивен. И проблемот со преполнетоста на затворите бил решаван на ист начин.Телата на затворениците биле лишени од витални органи и исчезнале во печки за кремирање,без траг или биле платинирани и изложувани насекаде во светот од страна на партијата.

Вака се појавила најодвратната форма на погубување што историјата некогаш ја запамтила искоренувајки го и најмалото парче хуманост кое партијата некогаш го покажала. Медицината од најхумана професија се претворила во високопродуктивна и убиствена машина која се погрижилаза овој целосно дегенерички режим воспостави контрола. Народот кој секоја влада има обврска да го штити бил доведен на животинско ниво во партиската фарма од луѓе. Комунистичкиот капиталистички режим станал апсолутен. Човечките тела станале де факто сопственост на партијата многу години подоцна,откако нивната свест беше оседната со Марксизмот.

Зошто во домашните медиуми ,а посебно од Запад се пишувало толку малку на оваа тема? Затоа што бил постигнат успех, нечујно, со помош на уцени и компромитирачки матерјали, да би се сокрил криминалот од јавноста.

Пазар на трговија со човечки органи: 1,5 милиони случаи на присилно одстранети органи. Исто толку и сериски криминал.

Докази за присилно извадени органи од следбениците на Фалун Гонг постојат веќе десетина години, но целокупната бројка на криминални дела е сеуште непозната. Според независниот информатор ,,Крвава жетва” сознанијата за крвопролевањето не се конечни, околу 1,5 трансплантации на органи од затвореници во Кина –погубени за време на трансплантацијата, овие луге биле жртви на организираниот криминал со човечки органи предводен од државниот врв -Партијата.

Во исто време, други десетици милиони недолжни луѓе страдале или страдаат по затворите. Животите на многумина кои висат на конец, само едно чукање на нивната врата дома која ќе ги однесе во затвор, уште една насилна истрага или друга врста измачување кое води кон смрт.

Ако си видел ветар ќе има торнадо. Комунистичката партија на ивица на бездна.

И покрај фактот дека Кинеската власт е сменета, кампањата против Фалун Гонг трае и до ден денес. Значителен број на членови на Партијата биле решени да учествуваат во овој криминал.

Уште од почетокот на крвопролевањето, две генерации на лидери земале учество во власта со Партијата. Станало очигледно дека искоренување на Фалун Гонг е невозможно и покрај толку добро истренираната машина за убивање луѓе.

Откако лидерите кои го започнале овој терор ќе ја напуштат позицијата се појави прашањето за мотивите и можостите за продолжување на репресијата. Никој не знаел дали да запре крвопролевањето или да продолжи. Жртвите кои се се уште ,,на слобода,, во Кина и надвор од неа се уште се борат за угнетувачите да бидат казнети.

Очигледно во нестабилни држави, новата комунистичка влада, преку нејзиниот Кинески лидер Хи Јинпинг морала да се соочи со екстремно строги реакции откако се осмелила да се запраша дали не треба теророт да биде сопрен.

Обид за атентат бил организиран врз Хи Јинпинг после кој тој морал да реагира да би се спасил. Успеал да се спаси организирајќи ,,анти-корупциска ,, кампања која всушност била повлекување од врвот на партијата и испраќање на лидерите еден по еден во затвор. Веќе неколку години на врвот на Комунистичката партија на Кина се води битка за живот или смрт.

Но времињата се менуваат и тркалото на историјата се врти. Јианг Земин, еден од најозлогласените касапи во Кина, сега чека свој ред да му се суди.

20ти Јули е прогласен за свечен ден на комеморација на оние кои се убиени, осакатени, прогонети, но исто така и спомен за учесниците во оваа грозоморна претстава :крвопролевањето продолжува, пасивно набљудувајќи го криминалот ризикуваме и самите да бидеме еден ден жртви на вакви криминални дела. Злото не шета по улица среде бел ден. Како и да е, со време може да не проголта, секој од нас без разлика колку и да сме заштитени однадвор и колку веруваме дека сме далеку од сето тоа.

Забелешка 1:Актуелниот извештај бил лансиран во јавност 22ри Јуни 2016, во Националниот клуб за известување во Вашингтон и следниот ден сите тројца автори на репортажата ги презентирале своите заклучоци пред САД Конгресот.
Нивниот нов извештај стигнал само неколку дена откако САД Конгресот едногласно ја усвои 343 Резолуција на 13ти Јуни, која ја осудува трансплантацијта на органи без согласност од политички затвореници (именувано затворениците) во Кина, најголем дел од следбениците на Фалун Гонг, но исто така и членови на други помалку застапени религии и етнички групи. Последователно на тоа, поднесена е и писмена Декларација усвоена од Европскиот Парламент со која се бара независна истрага во врска со трговијата со органи која се одвива во Кина. Исто така и имплементација веднаш, без никакво одлагање на одлуката на Европскиот Парламент од 12ти Декември 2013 која се однесува на трговијата со органи во Кина.


Извештај за човекови права за погубување: http://endorganpillaging.org/an-update/

Видео матерјали во врска со трговијата со органи: https://www.youtube.com/watch?v=14eonKrMcvo

Направи добро дело! Потпиши је петицијата на Обединетите Нации која повикува моментално да престане присилната трговија со органи од следбениците на Фалум Гонг во Кина: https://dafoh.org/petition-to-the-united-nations/


Puteţi tipări la imprimantă şi puteţi transmite toate articolele publicate pe Clearharmony, dar vă rugăm să menţionaţi sursa.